Akka Ridcenter

Ridskola Ridläger Hästskötarutbildning Galoppträning B&B

   Nov 12

Medryttare/ Hyra häst

lena-logga-hemsida

 

 

 

 

 

Vill du rida mer än 1 gång i veckan på lektion, våra hästar längtar efter dig som skulle vilja ha en egen häst men inte har möjlighet? Skulle du vilja rida och sköta en en häst som om det var din egen? Utan att köpa och kanske inte varje dag! Låter det för bra för att vara sant? På Akka Ridcenter kan du göra just det, hyra din häst 2-7 dagar/vecka, alltså precis så mycket som du önskar.

Vi har hästar på olika nivåer och storlekar. Du sköter din häst som om den var din egen och du rider instruktörsledda lektioner och egen självständig ridning, i ridhus eller ute.

ferdinand

 

 

 

 

 

 

 

Hästen du hyr är uppstallad på vår ridanläggning.

Akka Ridcenter är en liten ridanläggning i Skurup. Ett gammalt stall med både boxar och anpassade spiltor, 2 utebanor och ett ridhus. På dagtid  släpps din häst ut för daglig utevistelse, på kvällen promenerar alla hästarna självmant in till sin plats. Hästarna längtar efter dig som vill ge dem mer muskler nu över vintern och stallet längtar efter fler som vill pyssla om det och ge hästarna en härlig inomhusmiljö.

Akka Ridcenter har träningsmöjligheter för både mindre vana och avancerade ryttare. Vår ridlärare heter Lena Natt och Dag. Lena gillar sitt jobb som instruktör och är en fena på att drilla sina elever. Lena är:

 • Utbildad ridlärare på Strömsholm
 • Diplomerad hästskötare
 • Diplomerad ridinstruktör.

På Akka Ridcenter åker vi inte häst utan vi rider!

 

När du hyr din häst 2 dagar/vecka ingår en privatlektion/vecka (3 ryttare/lek) i månadshyran, andra hyrdagen är det fri ridning. Hyr du flera dagar är det självständig ridning de övriga dagarna och då kan du delta i våra övriga träningslektioner/kurser.

Pris: ex hyr du 2 dagar/vecka kostar det 400 kr/vecka och då ingår en lektionsdag o en självridningsdag därefter kostar det 150 kr om dagen moms om man vill lägga till fler hyrdagar/vecka.

Ring Lena Natt och Dag 070-814 58 00 eller maila info@akkaridcenter.se för mer info.

Läs mer om vår verksamhet och se fler bilder och på vår hemsida www.akkaridcenter.se

 

 

Vid alla dina hyrdagar skall du:

 • Sköta om din häst/ponny med ryktning och ridning (eller annan lämplig träning för din häst/ponny)
 • Sköta om din häst/ponnys tillhörande utrustning efter varje användning.
 • Utfodra din häst/ponny.
 • Mocka din hästs stallplats.
 • Fylla på med halm.
 • Göra rent vattenhon och krubban i boxen.
 • Om din häst/ponny behöver kortare vila pga. t.ex. överansträngning eller mindre åkomma ska du sköta om den med ryktning och med den fysiska träning som hästen/ponnyn då behöver (kan vara allt från boxvila till lättare träning som innebär att det inte blir någon ridning just de dagarna = ingen ersättningshäst/ponny för ridning)

En gång i veckan:

Ska du göra rent/ta bort träck i hagen som din häst/ponny går i.

Uppsägning av hyrkontraktet av din häst/ponny

Vid uppsägning av hyrkontraktet görs det en månad innan och det börjar alltid löpa från den 1-e i månaden efter. (Alltså säger du upp kontraktet t.ex. den 14 oktober så börjar uppsägningstiden som är en månad den 1 november och du betalar hela november ut.

Bästa ridklädsel;

 • Ridbyxor:
  - Ridbyxor
  - Det går bra med jeans eller “mjukisbyxor”,
 • Skor:
  - Jodphurs (ridskor) och shortchaps
  - (Gummiridstövlar rekommenderas ej då de ofta är för stela för att man ska kunna trampa ner hälen).
  - Gummistövlar eller boots med klack (så inte foten åker genom stigbygeln!)

Övrigt:

Rykttillbehör finns, vill du ta med egna skall de vara rena

Vi använder ej sporrar!